Szeretettel köszöntelek a Pincér klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pincér klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pincér klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pincér klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pincér klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pincér klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pincér klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pincér klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Dicső József | 0 hozzászólás
akona - az ászok hordó nyílása
á La carte - étlap szerint étkezés
alpakka - fémötvözet melyet rézből,cinkből, nikkelből állítanak elő és különböző éttermi
eszközöket készítenek belőle.
angol felszolgálási mód - a legszínvonalasabb felszolgálási mód.Lényege,hogy a
felszolgáló tálal a vendég asztalánál.Másnéven angol szervíz.
15 éve | Dicső József | 0 hozzászólás
Grillezett zöldségek.
Szinte minden zöldséget lehet grillezni.Különösen alkalmasak a
padlizsán,cukkíni,paradicsom,paprika különböző fajtái,vörös-,lila-,póréhagyma,
édeskömény,gomba,spárga.Ezek nem igényelnek különösebb előkészítést,pácolást.
Lehet grillezni kukoricát,burgonyát,karalábét,kelbimbót,zellert,sárgarépát de ezeket érdemes előtte félig megfőzni és utána grillezni.Készíthetjük önmagukban,csoportosan vagy nyársra húzva.
Mindig ügyeljünk arra,hogy olyan zölségeket konbináljunk melyek grillezési idelye hasonló.A grillezett zöldségek variációja számtalan,csak a fantáziánk szab határt.
|
|
15 éve | Dicső József | 0 hozzászólás
Grillezett rolád
hozzávalók:
- 50 dkg darálthús
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek. olivaolaj
- 1 tk. só
- őrölt bors és tabasco ízlés szerint.
A fa nyársakat áztassuk vízbe.A darálthúst keverjük össze a préselt fokhagymával,ízesítsük pikánsan,adjuk hozzá az olajat.Vizes kézzel formáljunk belőle 6-8 cm hosszú roládokat.Hosszanti irányban szúrjuk a közepébe a nyársakat.Többször megforgatva 8-10 perc alatt grillezzük készre.
Salátával,szószokkal tálaljuk.
A legnépszerűbbek a grillkolbászok.Előnyük,hogy nem igényelnek előkészítést,pácolást.Gyorsan elkészülnek így a kezdeti éhséget gyorsan csillapíthatjuk velük.A grillkolbászok nagy választékából válogathatunk de mindig törekedjünk a minőségi termékekre.
- olyan húsokat válasszunk melyek nem túl zsírosak,ne legyenek sem túl vékonyak sem túl vastagok.A vastagabb húsokat kockázzuk fel és tökéletes nyársnak.
A grillezéshez használhatunk brikettet ami tartósabb,faszenet mely olcsóbb és keményfát ami füst illatot kölcsönöz az ételnek,azonban hosszadalmasabb míg leég a tűz és parázs lesz belőle.A begyújtáshoz halomba húzzuk a faszenet lelocsoljuk a gyújtó folyadékkal és begyujtjuk.Miután lecsillapodott a tűz grillezhetünk.Ne egyenletesen terítsük szét a parazsat.Osszuk el a sütőben három részre.Az első sávba vastagon a második sávba fele olyan vastagon,a harmadik sávba ne tegyünk.
Nyakunkon a nyár és nem múlhat el grillparti nélkül.Azonban nem árt tudnunk,hogy milyen grillsütőt vegyünk, hogyan rakjunk benne tüzet és hogy használjuk a parazsat sütésre.A legegyszerűbb eszkötöket már pár ezer forintért beszerezhetjük,de kész grilltálcát is használhatunk.Az ügyesebbek ezeken is remekül süthetnek,de aki kevésbé gyakorlott inkább olyat válasszon amelyiken szabályozható a tűz ereje.A jobb grilleken szabályozható szellőzőnyílás van.Előnye,hogy akár vastagabb húsokat is süthetünk akár egy sütőben.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu