Pincér: Itt a nyár itt a grillezés..

Szeretettel köszöntelek a Pincér klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 64 db
  • Videók - 34 db
  • Blogbejegyzések - 16 db
  • Linkek - 5 db

Üdvözlettel,

Pincér klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pincér klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 64 db
  • Videók - 34 db
  • Blogbejegyzések - 16 db
  • Linkek - 5 db

Üdvözlettel,

Pincér klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pincér klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 64 db
  • Videók - 34 db
  • Blogbejegyzések - 16 db
  • Linkek - 5 db

Üdvözlettel,

Pincér klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pincér klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 64 db
  • Videók - 34 db
  • Blogbejegyzések - 16 db
  • Linkek - 5 db

Üdvözlettel,

Pincér klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

A grillezéshez használhatunk brikettet ami tartósabb,faszenet mely olcsóbb és keményfát ami füst illatot kölcsönöz az ételnek,azonban hosszadalmasabb míg leég a tűz és parázs lesz belőle.A begyújtáshoz halomba húzzuk a faszenet lelocsoljuk a gyújtó folyadékkal és begyujtjuk.Miután lecsillapodott a tűz grillezhetünk.Ne egyenletesen terítsük szét a parazsat.Osszuk el a sütőben három részre.Az első sávba vastagon a második sávba fele olyan vastagon,a harmadik sávba ne tegyünk.

network.hu

 A vastag parázson erősen sül a középső sávban mérsékelten sül az étel.A harmadik sávban pedig melegen tarhatjuk a már kész ételt.Nem könnyű eltalálni a parázs megfelelő hőfokát.A húsféléknek és a zöldségféléknek is más és más az ideális sütési hőmérséklet.Azonban az alábbi egyszerű módszerrel jól meghatározható a parázs hőfoka.

Tenyerünket a grillrács fölé tesszük és megszámoljuk háhy másodpercig tudjuk ott tartani.Ha a parázs narancssárgán ragyog 2-3 másodpercig bírjuk,igen magas a hőmérséklet kb.200-300 celsius-fok.Ha 5-6 másodpercig bírjuk és a narancssárga parázson már szürke hamu is kialakult,akkor közepes a tűz 180-200 celsius-fok.

Ha 10-12 másodpercig is bírjuk és vastag hamu borítja a még éppen izzó parazsat már gyenge a tűz 100-120 celsius-fok.Ha a parazsunk már izzik három féle képpen grillezhetünk: a legismertebb módon az ételt a grillrácsra tesszük időnként forgatva készre sütjük.A második modszer szerint: közvetve sütünk.Egy magas falú tepsibe tesszük az ételt,és kétoldalra mellé tesszük a parazsat.Ehhez célszerű a fedővel ellátott grillt használni.A harmadik módszerrel igazi barbecue-t is süthetünk.Ilyenkor a második módszer kiegészítéseként előre vizbe áztatott cseresznye vagy diófa forgácsot is teszünk a faszénre.

Az alapokat mostmár ismerjük jöhet a grillezés.

                                                              folyt.köv.

Címkék: grill klub network pincér ételek

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu