Szeretettel köszöntelek a Pincér klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pincér klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pincér klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pincér klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pincér klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pincér klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pincér klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pincér klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A grillezéshez használhatunk brikettet ami tartósabb,faszenet mely olcsóbb és keményfát ami füst illatot kölcsönöz az ételnek,azonban hosszadalmasabb míg leég a tűz és parázs lesz belőle.A begyújtáshoz halomba húzzuk a faszenet lelocsoljuk a gyújtó folyadékkal és begyujtjuk.Miután lecsillapodott a tűz grillezhetünk.Ne egyenletesen terítsük szét a parazsat.Osszuk el a sütőben három részre.Az első sávba vastagon a második sávba fele olyan vastagon,a harmadik sávba ne tegyünk.
A vastag parázson erősen sül a középső sávban mérsékelten sül az étel.A harmadik sávban pedig melegen tarhatjuk a már kész ételt.Nem könnyű eltalálni a parázs megfelelő hőfokát.A húsféléknek és a zöldségféléknek is más és más az ideális sütési hőmérséklet.Azonban az alábbi egyszerű módszerrel jól meghatározható a parázs hőfoka.
Tenyerünket a grillrács fölé tesszük és megszámoljuk háhy másodpercig tudjuk ott tartani.Ha a parázs narancssárgán ragyog 2-3 másodpercig bírjuk,igen magas a hőmérséklet kb.200-300 celsius-fok.Ha 5-6 másodpercig bírjuk és a narancssárga parázson már szürke hamu is kialakult,akkor közepes a tűz 180-200 celsius-fok.
Ha 10-12 másodpercig is bírjuk és vastag hamu borítja a még éppen izzó parazsat már gyenge a tűz 100-120 celsius-fok.Ha a parazsunk már izzik három féle képpen grillezhetünk: a legismertebb módon az ételt a grillrácsra tesszük időnként forgatva készre sütjük.A második modszer szerint: közvetve sütünk.Egy magas falú tepsibe tesszük az ételt,és kétoldalra mellé tesszük a parazsat.Ehhez célszerű a fedővel ellátott grillt használni.A harmadik módszerrel igazi barbecue-t is süthetünk.Ilyenkor a második módszer kiegészítéseként előre vizbe áztatott cseresznye vagy diófa forgácsot is teszünk a faszénre.
Az alapokat mostmár ismerjük jöhet a grillezés.
folyt.köv.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Receptek
Itt a nyár itt a grillezés....
Büfés tanfolyam- kicsit másként
Itt a nyár....receptek 3