Szeretettel köszöntelek a Pincér klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pincér klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pincér klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pincér klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pincér klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pincér klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pincér klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pincér klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Régi idők receptjei
Már Mátyás király udvarában is alkalmazták azokat az elkészítési módokat,melyeket "jó magyar és cseh recept"néven olvashatunk egy XV.századi müncheni könyvtár kódexlapgyüjteményében.Az első magyar nyelvű szakácskönyv 1695-ben és 1698-ban jelent meg Kolozsváron.213 receptet tartalmaz,első étele a kolozsvári töltött káposzta.Főként erdélyi ételeket ír le,a hozzávalók mennyiségét nem tünteti fel.Például:
" Füstölt pecsenye-vond fel a pecsenyét nyársra,tedd fel kevéssé a füstre,hogy megjárja,és úgy süsd meg,jó ízt ád néki." Móra Ferencné 1928-as szakácskönyve volt az első,amelyik anyaghányadonként írta le a recepteket.
A világ legrégibb receptgyüjteménye az Apicius tollából származó De opsoniis et condimentis sive de arte coquinaria II. a 3.századból.500 római étel között a lasagna receptjét is tartalmazza.Állítólag a söré a legrégibb írásos recept,már az ókori Mezopotámiában is előszeretettel készítették ezt a nedüt.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Büfés tanfolyam- kicsit másként
Itt a nyár itt a grillezés..
Itt a nyár....receptek 3
Itt a nyár...receptek 2