Szeretettel köszöntelek a Pincér klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pincér klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pincér klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pincér klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pincér klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pincér klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pincér klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pincér klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Büféstanfolyam - kizárólag strandon dolgozó
személyek számára
Bizonyára, ön is sokszor sóhajtott fel strandon lángosát majszolva a délutáni
napon való pörkölődés közben, hogy „háááát ilyen még én is tudnék csinálni!”
Nos, hogy ez mennyire nem így van, most bebizonyítom.
Segítségemmel, most bepillanthattok, egy büfés tanfolyam tematikájába.
Lássuk
hát.
1.-5. foglalkozás: Fapofával nézés, morgás 1000 Ft-nál nagyobb összegű pénzre,
nincs 1, 2 forintosom, sajnálom szöveg gyakorlása.
11 éve | Takács Nóra | 0 hozzászólás
Ittjartam.hu: szállás vélemények és étterem vélemények egy helyen. Étterem és szállás vélemény. Szeretnéd kideríteni hogy melyik szállásra ildomos menned, melyik éttermekbe nem éri meg vacsorázni? Oldalunkon olyan független fogyasztók értékelését gyűjtjük össze teneked, melyek szerint könnyedén megvédheted magad a negatív tapasztalatoktól. A vendéglátásban végtelenül fontos hogy magas minőségű szolgáltatásban osztozz, ellenben lehetetlen előzőleg elhatározni, hogy a kiválónak vélt vendéglátónál, vagy hotelben kétségkívül azt nyújtják, amit előzőleg ígértek.
|
|
13 éve | Dicső József | 0 hozzászólás
Tea készítési szokások
Kína
A legrégibbi kínai írásos feljegyzés szerint a VIII. századig a teacserje leveleit
először meggőzölték, megtörték, majd különböző anyagok hozzáadásával
kaláccsá gyúrták. Ezt a kalácsot rizzsel, gyömbérrel, sóval, citrommal
fűszerezték, majd az így elkészített teakalácsot a tűz fölött megpirították, azután
finom papír között szétdörzsölték. Vizet forraltak, megsózták, beletették a
szétmorzsolt kalácsot, legvégül pedig egy kanál hideg vizet öntöttek bele, majd
hagyták az egészet leülepedni.
13 éve | Dicső József | 1 hozzászólás
KONYHAI ADAGOK
Szokásos adagok
A legtöbb szakácskönyvben - ha külön nem írják - az adagokat négy személyre (felnőtt) adják meg.
Általában a szokásos (nem menzai, otthoni) adagok egy személyre:
Házi mértékek
A literben, dl-ben megadott mennyiségeket nyugodtan lehet pohárban mérni (sok üvegpoháron van
jelzés, a mézes- és a tejfölös pohár pontosan két dl- és jól felezhető).
13 éve | Dicső József | 0 hozzászólás
13 éve | Dicső József | 0 hozzászólás
14 éve | Dicső József | 0 hozzászólás
Régi idők receptjei
Már Mátyás király udvarában is alkalmazták azokat az elkészítési módokat,melyeket "jó magyar és cseh recept"néven olvashatunk egy XV.századi müncheni könyvtár kódexlapgyüjteményében.Az első magyar nyelvű szakácskönyv 1695-ben és 1698-ban jelent meg Kolozsváron.213 receptet tartalmaz,első étele a kolozsvári töltött káposzta.Főként erdélyi ételeket ír le,a hozzávalók mennyiségét nem tünteti fel.Például:
" Füstölt pecsenye-vond fel a pecsenyét nyársra,tedd fel kevéssé a füstre,hogy megjárja,és úgy süsd meg,jó ízt ád néki." Móra Ferencné 1928-as szakácskönyve volt az első,amelyik anyaghányadonként írta le a recepteket.
14 éve | Dicső József | 0 hozzászólás
14 éve | Dicső József | 0 hozzászólás
14 éve | Dicső József | 0 hozzászólás
Már csak két hét és itt a karácsony.
Mindenki lázasan készülődik,ajándék beszerzés,menü összeállítása,lakásdíszítés stb,stb.Sokan a hagyományos és ilyenkor megszokott ételeket készítik,de bizonyára akadnak akik új ételekkel várják a szentestét.A klasszikus ünnepi menü ( legalábbis a mi tájegységünkön ) : Halászlé,Mákos guba,Töltött káposzta és persze a diós és mákos beigli.Én Szegedi halászlét és mákos gubát fogok készíteni.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás