Pincér: blog

Szeretettel köszöntelek a Pincér klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 64 db
  • Videók - 34 db
  • Blogbejegyzések - 16 db
  • Linkek - 5 db

Üdvözlettel,

Pincér klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pincér klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 64 db
  • Videók - 34 db
  • Blogbejegyzések - 16 db
  • Linkek - 5 db

Üdvözlettel,

Pincér klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pincér klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 64 db
  • Videók - 34 db
  • Blogbejegyzések - 16 db
  • Linkek - 5 db

Üdvözlettel,

Pincér klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pincér klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 64 db
  • Videók - 34 db
  • Blogbejegyzések - 16 db
  • Linkek - 5 db

Üdvözlettel,

Pincér klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Pincér klub hírei

Büféstanfolyam - kizárólag strandon dolgozó személyek számára

Bizonyára, ön is sokszor sóhajtott fel strandon lángosát majszolva a délutáni napon való pörkölődés közben, hogy „háááát ilyen még én is tudnék csinálni!” Nos, hogy ez mennyire nem így van, most bebizonyítom.
Segítségemmel, most bepillanthattok, egy büfés tanfolyam tematikájába.

Lássuk hát.

1.-5. foglalkozás: Fapofával nézés, morgás 1000 Ft-nál nagyobb összegű pénzre, nincs 1, 2 forintosom, sajnálom szöveg gyakorlása.

Tovább 

Ittjartam.hu: szállás vélemények és étterem vélemények egy helyen. Étterem és szállás vélemény. Szeretnéd kideríteni hogy melyik szállásra ildomos menned, melyik éttermekbe nem éri meg vacsorázni? Oldalunkon olyan független fogyasztók értékelését gyűjtjük össze teneked, melyek szerint könnyedén megvédheted magad a negatív tapasztalatoktól. A vendéglátásban végtelenül fontos hogy magas minőségű szolgáltatásban osztozz, ellenben lehetetlen előzőleg elhatározni, hogy a kiválónak vélt vendéglátónál, vagy hotelben kétségkívül azt nyújtják, amit előzőleg ígértek.

Tovább 

 

 

Tea készítési szokások


Kína


A legrégibbi kínai írásos feljegyzés szerint a VIII. századig a teacserje leveleit

először meggőzölték, megtörték, majd különböző anyagok hozzáadásával

kaláccsá gyúrták. Ezt a kalácsot rizzsel, gyömbérrel, sóval, citrommal

fűszerezték, majd az így elkészített teakalácsot a tűz fölött megpirították, azután

finom papír között szétdörzsölték. Vizet forraltak, megsózták, beletették a

szétmorzsolt kalácsot, legvégül pedig egy kanál hideg vizet öntöttek bele, majd

hagyták az egészet leülepedni.

Tovább 

KONYHAI ADAGOK


Szokásos adagok


A legtöbb szakácskönyvben - ha külön nem írják - az adagokat négy személyre (felnőtt) adják meg.
Általában a szokásos (nem menzai, otthoni) adagok egy személyre:

  1. Leves kész 2 - 2,5 dl 1 tányér, vagy csésze
  2. Leves-főétel
  3. (gulyás, halászlé) kész 3,5 - 5 dl 1 paraszttál
  4. Főzelék, mártásos párolt
  5. zöldségféle kész 2 - 2.5 dl 1 tányér
  6. Köretek kész 1.5 - 2 dl
  7. Hús főételként nyers 15 - 20 dkg
  8. Hús feltétként nyers 7 - 10 dkg
  9. Hús betétként (levesbe) nyers 3 - 5 dkg
  10. Száraztészta nyers 6- 12 dkg

 

Házi mértékek


A literben, dl-ben megadott mennyiségeket nyugodtan lehet pohárban mérni (sok üvegpoháron van
jelzés, a mézes- és a tejfölös pohár pontosan két dl- és jól felezhető).

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Igen , de nekünk szakembereknek 10 főre és azt osztjuk vissza .

Tovább 

Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet !

network.hu

 

network.hu

 

 Boldog Békés

  Karácsonyt!

Régi idők receptjei

 

Már Mátyás király udvarában is alkalmazták azokat az elkészítési módokat,melyeket "jó magyar és cseh recept"néven olvashatunk egy XV.századi müncheni könyvtár kódexlapgyüjteményében.Az első magyar nyelvű szakácskönyv 1695-ben és 1698-ban jelent meg Kolozsváron.213 receptet tartalmaz,első étele a kolozsvári töltött káposzta.Főként erdélyi ételeket ír le,a hozzávalók mennyiségét nem tünteti fel.Például:

" Füstölt pecsenye-vond fel a pecsenyét nyársra,tedd fel kevéssé a füstre,hogy megjárja,és úgy süsd meg,jó ízt ád néki." Móra Ferencné 1928-as szakácskönyve volt az első,amelyik anyaghányadonként írta le a recepteket.

Tovább 

network.hu

Boldog Békés

Karácsonyt Kívánok

Minden Klubtagomnak!

 

 

 

 

 

 

 

 

Már csak két hét és itt a karácsony.

network.hu

 

Mindenki lázasan készülődik,ajándék beszerzés,menü összeállítása,lakásdíszítés stb,stb.Sokan a hagyományos és ilyenkor megszokott ételeket készítik,de bizonyára akadnak akik új ételekkel várják a szentestét.A klasszikus ünnepi menü ( legalábbis a mi tájegységünkön ) : Halászlé,Mákos guba,Töltött káposzta és persze a diós és mákos beigli.Én Szegedi halászlét és mákos gubát fogok készíteni.

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu