Pincér: A Teáról párpercben.

Szeretettel köszöntelek a Pincér klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 64 db
  • Videók - 34 db
  • Blogbejegyzések - 16 db
  • Linkek - 5 db

Üdvözlettel,

Pincér klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pincér klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 64 db
  • Videók - 34 db
  • Blogbejegyzések - 16 db
  • Linkek - 5 db

Üdvözlettel,

Pincér klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pincér klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 64 db
  • Videók - 34 db
  • Blogbejegyzések - 16 db
  • Linkek - 5 db

Üdvözlettel,

Pincér klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pincér klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 64 db
  • Videók - 34 db
  • Blogbejegyzések - 16 db
  • Linkek - 5 db

Üdvözlettel,

Pincér klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

Tea készítési szokások


Kína


A legrégibbi kínai írásos feljegyzés szerint a VIII. századig a teacserje leveleit

először meggőzölték, megtörték, majd különböző anyagok hozzáadásával

kaláccsá gyúrták. Ezt a kalácsot rizzsel, gyömbérrel, sóval, citrommal

fűszerezték, majd az így elkészített teakalácsot a tűz fölött megpirították, azután

finom papír között szétdörzsölték. Vizet forraltak, megsózták, beletették a

szétmorzsolt kalácsot, legvégül pedig egy kanál hideg vizet öntöttek bele, majd

hagyták az egészet leülepedni. Ezután az italt csészékbe töltötték, tejjel és

vöröshagymával ízesítették. Időközben megváltoztak a szokások, s napjainkban a

nálunk is ismert forrázást használják. A teás edényt félig megtöltik zöld

tealevelekkel s ugyanazt a tealevelet négyszer forrázzák le. A legjobb a második,

ezt követi a harmadik, az első, majd a negyedik forrázat.

 

network.hu

 

 

 

 

Japán


A zöld tea ivásának jelentős hagyományai vannak Japánban. A teaszertartás ma

is eleven valóság a japánok életében. A teaházakban a ceremóniát a gésák végzik,

ők a régi teamesterek mai utódai. A gésák külön iskolákban tanulják a

teaceremónia pontos menetét. A teaszertartáshoz teaport használnak, amelyet egy

nagy becsben tartott tálban, forró vízzel, egy bambuszból készült verő

segítségével habosra vernek. A japánok a teát sohasem édesítik vagy ízesítik,

inkább teasüteményt fogyasztanak hozzá.

 

India


A teát leforrázzák egyharmad rész tejnek és kétharmad rész víznek cukorral

felfőzött keverékével. Öt percig állni hagyják, majd muszlinkendőn leszűrve

töltik csészékbe. Egyes helyeken a tejes teát magvakkal is ízesítik és édességeket

is felszolgálnak hozzá. Hátsó-Indiában a teát nem isszák, hanem különböző

módon elkészítve eszik. Például a tealeveleket sóval, fokhagymával és olajjal

keverve főzelékként fogyasztják.

 

Oroszország


Az évszázados szokás szerint a tea készítéséhez szamovárt használnak. A tetején

külön kis edényben melegen tartott, előre elkészített teakoncentrátumból töltenek

először a csészékbe vagy poharakba és ízlés szerinti erősségűre hígítják a

szamovár forrásban levő vizével.

network.hu

 

 

 

Anglia


A teáskannába szórt teafüvet először a forrásban levő víz fölött enyhén átgőzölik,

majd leforrázzák. Csészénként egy-egy kanál teát használnak. A leforrázott teát

4-6 percig hagyják kioldódni, majd teaszűrőn keresztül a csészékbe töltik. A teát

cukorral, néha mézzel édesítik, tejjel, rummal esetleg citrommal ízesítik. Van,

ahol dzsemet is tesznek bele.

 

Hollandia


A nagyon sötét, erős, teát kedvelik. Divatos az „extra” holland tea, amelynél a

forrázó folyadék tej vagy tejszínkeverék. Ízesítésül dzsemet, rumot vagy más

alkoholt használnak.

 

Magyarország


Hazánkban a teát általában cukorral, mézzel édesítik és citrommal, esetleg

rummal vagy borral ízesítik. A magyarok a könnyű, limonádészerű teát kedvelik

és általában reggel fogyasztják.

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu